Om mig

Jag heter Loth Hammar, och bor i en stor ombyggd vind i centrala Uppsala med min man, två döttrar, två kaniner och några hundra meter tyg. För ungefär två år sedan inleddes en rad omvälvande händelser i mitt liv. Händelser som ledde till nya händelser, och som på ett omfattande och omtumlande sätt skulle omdefiniera hur jag ser på mig själv, världen omkring mig och allt stort och smått som händer i den. Jag arbetar just nu på en bok om det. Kanske blir den klar en dag, kanske inte. Det spelar inte så stor roll just nu. Skrivarbetet är mer terapeutiskt och hjälper mig tolka, tyda, se och förstå. Orsak och verkan. Handling och konsekvens. Mönster som ständigt upprepar sig, ända tills de dras fram i ljuset, avslöjas och nagelfars. If you Always do what you always did, you will always get what you always got.

Jag har tidigare arbetat i Regeringskansliet, som huvudsekreterare och kanslichef för Digitaliseringskommissionen, som har till uppdrag att förverkliga regeringens it-politiska mål. Jag har också verkat i ledningen för Invest Sweden, vår internationella investeringsbyrå, som arbetar för att utländska företag och organisationer ska etablera sig, investera i eller inleda samverkansprojekt i Sverige. Dessförinnan har jag arbetat många år som journalist och chefredaktör, bland annat på Sveriges Radio och mediehuset IDG. Jag har också varit mycket engagerad i SNS, Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, Sveriges största opolitiska toppnätverk för beslutsfattare i privat och offentlig sektor.

Här i min blogg skriver jag om sånt som jag tycker är intressant. Och det är ganska mycket. I min blogg kan det därför handla om miljö, entreprenörskap, media, politik, textilhistoria, mat, jämställdhet, etik- plus helt vanligt hederligt trams. Helt enkelt om sånt som intresserar mig. Och dig, hoppas jag. Välkommen till mig.

One response to “Om mig

  1. Stickad sushi, vem hade förväntat sig det? inte jag, men träffade på ett par små rätstickade bitar i det nyöppnade sushihaket, granne med jobbet. Fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s