Idag är jag lite smått kulturell

Idag har vi varit på UKK och sett Drottning Kristina Drottning Kristina, årets teknatspex. Väl skrivet, väl levererat – bitvis helt hysteriskt roligt! Kul att di unga av idag förvaltar traditionen, och de fick bussiga recensioner. Extra roligt att se Kristian Elmeskog och Karl Engström, söner till Mats ”Fille” Elmeskog och Ulf Engström (två av våra egna gamla medspexare) som idag gjorde (minst) lika gedigna insatser som en gång sina pappor. Vet inte hur många föreställningar det är kvar, men om du får chansen – gå och se!

Nästa helg finns också en bra anledning att pallra sig iväg till UKK. Söndag den 22/5 klockan 19.00 visar Philip Glass Koyaanisqatsi och pratar om sin musik. Fullängdsversionen finns på Youtube, men tyvärr inte tillgänglig från Sverige, så jag kan bara länka till trailern. Filmen kom 1982, jag såg den första gången några år senare och kanske är den ännu mer aktuell idag än för tjugofem år sen.  Gå och se hela på söndag. Föreställningen är flyttad till Stora Salen – det lär komma en hel del folk. Kanske vi ses?

Läser just nu: Liberalismens idéhistoria, av Svante Nycander, utgiven 2009 på SNS förlag. Tisdag den 24/5 gästar författaren SNS Uppsala för att diskutera de moderna politiska idéernas framväxt – från Machiavelli, Hobbes och Locke till vår tids Hayek och Rawls. (Anmäl dig på länken!)

Till sist lite melodifestivalnostalgi – en personlig favorit, Mouth & MacNeal – I See a Star, Hollands bidrag 1974:

Share

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s