Vad borde jag ha planerat redan igår så att jag inte missar något imorgon?

Planeringspanik, skulle man kunna kalla det. När man hela tiden har känslan av att vara lite, lite för sen. Modeordet mindfulness är humbug. Här och nu funkar helt enkelt inte. Den som försöker vara mindful möter alltid en biljettkassa som är slutsåld.

Det här är en ständig diskussion i familjen. Hur mycket ska man säkra upp i förväg, och hur mycket bara ”löser sig”? Nå det är en hård och hopplös liten nöt, med segt och obändigt skal. Långsamt glider man till slut ändå in i Planerarnas Krets. Det här härliga spontana liksom funkar inte längre, hur väl man än försöker. Den som hoppfullt bara ”åker ner på stan” möts av stängda dörrar, slutbokade bord och knökfulla lokaler. Så man ger upp, och försöker planera. Men hur långt i förväg ska man egentligen behöva tänka? I februari köpte vi biljetter till augustikonserten med Waterboys. För ungefär en vecka sedan köpte vi de sista (dyra och pelarskymda) platserna till Max Raabe och Palastorkestern i Konserthuset i september. Ur en biljettkassa som gick på de sista ångpuffarna bränsle.  

Hörde ganska nyligen talas om begreppet FOMU, Fear Of Missing Out. Tar därför tillfället nu att lansera underkategorin FOMTBIA, Fear Of Missing To Book In Advance. För sen och man är rökt. Och ingenstans får man respit. Pling i inkorgen, med e-post från Ticnet. Idag släpps biljetterna till en rad julkonserter. Och så krigsrubrikerna, för event i… oktober:

FÅTAL HELGBILJETTER KVAR! BOKA NU – SNART FULLSATT!

Drar tre djupa andetag och går för att hämta ännu en kopp thé. I alla fall nånting som inte behöver bokas i förväg, och som definitivt är bäst i realtid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s